További információ a Kapcsolatleltárról
 
Minta Beszámoló        Beszélgetési Útmutató Minta


Mi a Kapcsolatleltár?    Az Oldal Tetejére

        A Kapcsolatleltár arra hivatott, hogy segítsen Önnek és partnerének egy kielégítőbb és bensőségesebb kapcsolat felépítésében. A kérdések megválaszolása ösztönözi fogja a kapcsolatáról való elmélkedést és állásfoglalást. Arra tervezték, hogy párbeszédet, megismerést aktiváljon és növelje a kapcsolata minőségét.


Miért érdemes elkészíteni a Kapcsolatleltárt?    Az Oldal Tetejére

        A Kapcsolatleltár segíteni fog felfedezni a párkapcsolati erősségeiket. Az erősségek lehetővé teszik, hogy élvezzék egészséges kapcsolatukat és folytassák ennek a fejlesztését. Továbbá segít azonosítani azokat a kérdéseket, amelyek fenyegetik a kapcsolatuk vitalitását és amelyek esetleg további foglalkozást igényelnek.


Ki készítheti el a Kapcsolatleltárt?    Az Oldal Tetejére

        Akár együttjárnak, jegyesek vagy házasok, a Kapcsolatleltár értékes és megbízható segítség a kapcsolatuk gazdagítására. A kapcsolatuk státusának megadása után a Kapcsolatleltár automatikusan kiválasztja az Önnek és partnerének legalkalmasabb kérdéseket.


A Kapcsolatleltár valós adatokat fog rólunk mutatni?    Az Oldal Tetejére

        A Leltár egyik erőssége és egyedi szempontja, hogy a kérdéseket párokra szabták. A megválaszolt háttérkérdések alapján a Leltárt testre szabjuk, hogy olyan kérdéssort válaszolhassanak meg, amely kifejezetten az Önök párkapcsolati típusára vonatkozik.


Mennyi időbe telik megkapni a Leltári Kiértékelésünket?    Az Oldal Tetejére

        Miután mindketten online elkészítették a Leltárt, a következő 30 másodpercen belül megtekintheti és kinyomtathatja a Leltár Kiértékelését.


Milyen visszajelzést kapunk?    Az Oldal Tetejére

        Egy 15-20 oldalas terjedelmű Számítógépes Kiértékelést kap az összefüggő kategóriákra lebontott eredményeivel. Egy Beszélgetési Útmutató szintén elérhetővé válik, hogy segítsen Önnek az eredmények értelmezésében.


Milyen témákat fed le a Leltár?    Az Oldal Tetejére

        Húsz fontos párkapcsolati területet vizsgálunk meg. Vannak olyan kérdések is, amelyek a személyiségére és a származási családjára vonatkoznak.


Ki fejlesztette ki a Kapcsolatleltárt?    Az Oldal Tetejére

  A Kapcsolatleltárt Dr. David Olson és Dr. Peter Larson fejlesztette ki Minnesotában a PREPARE/ENRICH-nál.
 
    Dr. David Olson a házasság és család témakörének országosan és nemzetközileg elismert szakértője. Okleveles pszichológus, valamint házasság- és családterapeuta, továbbá a Minnesotai Egyetemen professzor emeritusa. Ö fejlesztette ki a közismert PREPARE/ENRICH párkapcsolati felmérőt és több mint 30 év tapasztalattal rendelkezik a házasság és a család területén. David H. Olson
 

Tudományosan pontos a Kapcsolatleltár?    Az Oldal Tetejére

        A Kapcsolatleltár nagyon pontos és a nagyra becsült PREPARE/ENRICH elnevezésű párkapcsolati kérdőíven alapul. A Kapcsolatleltárnak magas szintű tudományos precizitása van, ami azt jelenti, hogy a kiértékelés megbízható és pontos.


Mi van akkor, ha gondjaink vannak a kapcsolatunkkal?    Az Oldal Tetejére

        Abban az esetben ha olyan kérdésük merülne fel, amit nem tudnak megoldani, fontos Önnek és a partnerének, hogy szakértői segítséghez jussanak még mielőtt súlyosbodnának a gondok, sértődést okoznának és a párkapcsolat bensőségességét tönkretennék.

        Azok a személyek, akik a PREPARE/ENRICH programban kaptak kiképzést, megfelelő visszajelzést tudnak adni Önnek és segítsenek megoldani a kapcsolatában felmerülő problémákat. Amennyiben a közelében szeretne egy PREPARE/ENRICH programban képzett tanácsadót találni, kattintson ide Keressen egy tanácsadó.